راهکارها و موانع گسترش فرهنگ عفاف و حجاب

ساخت وبلاگ

راهکارها و موانع گسترش فرهنگ عفاف و حجاب

به گزارش ایسنا(نمایندگی گلستان)، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در این نشست بر لزوم  یک رویکرد راهبردی به مسئله عفاف و حجاب تاکید کرد و افزود: در ابتدا ما باید تعریف درستی از وضع موجود داشته باشیم. در گذشته حجاب که یک مسئله کاملا اجتماعی است، با بی تدبیری که رخ داد تبدیل به یک مسئله سیاسی شد. به خاطر همین ظرفیت‌های خاموشی که تا آن لحظه از آن استفاده نشده بود، زمینه را برای بهره‌مندی از آن توسط محافل معاند به وجود آمد.

بی حجابی

حجت الاسلام فضیلت هم‌چنین یادآور شد: ما باید تعریف دقیقی از وضع مطلوب نیز داشته باشیم. یعنی از تمام علل و عوامل و زمینه‌های وضعی که در آن قرار داریم، آگاهی داشته باشیم.

وی گفت: بررسی راه‌های ممکن برای رسیدن از وضع موجود به وضع مطلوب، یکی از راهکارهایی است که می‌تواند به ما کمک کند. به عنوان نمونه، در جریان ظهور ادیان و انبیا هم این رویکرد راهبردی وجود داشت و این مسئله با شیب ملایمی اتفاق افتاد.

فضیلت ادامه داد: داشتن نقشه راه نیز دارای اهمیت زیادی است. به این معنا که بعضی اوقات کار با دانش اندکی که برخی از افراد داشتند انجام شده و بدون راهبرد و مطالعه و بررسی کارها صورت گرفته است.

مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان با تاکید بر اکتفا نکردن به ظرفیت‌های سلبی، اظهار کرد: ما عمدتا به ظرفیت‌های سلبی تکیه کرده‌ایم، به همین دلیل وظیفه وارد بر پلیس و دستگاه قضایی را زیاد کردیم.

وی افزود: ما به ظرفیت‌های ایجابی نیز باید توجه کنیم. به جای این‌که از برخی ظرفیت‌ها به عنوان امر به معروف استفاده کنیم، به آن به صورت یک منکر نگاه کرده‌ایم. حوزه فعالیت‌های هنری ما یک ظرفیت بسیار بزرگ ایجابی است.

فضیلت تاکید کرد: ما به شعار زدگی دچار شده‌ایم. در موضوع عفاف و حجاب به جای این‌که تحلیل انجام دهیم، تجلیل انجام داده‌ایم.

وی حجاب را وسیله‌ای برای رسیدن به کمال انسان دانست و افزود: نیمه خالی مسئله حجاب محدودیت است. به عنوان مثال انسان برای آن‌که سلامتش حفظ شود برخی از محدودیت‌ها را قبول می‌کند. محدودیت در همه دنیای لیبرال دموکراسی وجود دارد.

هم‌چنین در این نشست، رئیس پلیس امنیت اخلاقی استان با انتقاد از حضور کم رنگ نهادهای فرهنگی در مسئله عفاف و حجاب، تاکید کرد: حجم زیادی از کار بر عهده پلیس و دستگاه قضایی واگذار شده است.

سرهنگ سعیدی گفت: ما در حوزه بحث عفاف و حجاب بیشتر کارهای پلیسی از قبیل تذکر، اخذ تعهد و دلالت به مقر را انجام می‌دهیم. علاوه بر این با دستگاه قضایی همکاری‌هایی داشتیم تا برای کلیه خانم‌های بدحجاب که به مقر پلیس دلالت داده می‌شوند، کلاس آگاه‌سازی گذاشته شود.

وی اظهار کرد: در جهت ممانعت از گسترش بدحجابی و بد پوششی، نیروی انتظامی طرح‌های مشترکی با پلیس راهور دارد تا خانم های بدحجاب مورد تذکر و ارشاد قرار گیرند. هم‌چنین دستوراتی از مقامات قضایی برای توقف خودرو خانم‌های بی‌حجاب کسب کرده‌ایم.

رئیس پلیس امنیت اخلاقی استان هم‌چنین از برگزاری جلسات اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی با اتحادیه‌های پوشاک و اصناف خبر داد و گفت: قرار شد در این زمینه کاری صورت گیرد تا لباس‌های مبتذل و نامناسب در سطح مغازه‌ها خرید و فروش نشود.

وی اظهار کرد: در حوزه کارهای فرهنگی و تبلیغی، از طریق معاونت اجتماعی ارشاد، در مکان‌های عمومی که تردد مردم زیاد است، بنرهای مختلفی در حوزه حجاب و عفاف نصب شده است.
 
هم‌چنین کارشناس دفتر بانوان و خانواده استانداری در نشست راهکارها و موانع گسترش فرهنگ عفاف و حجاب ، گفت: یکی از مشکلات ما در موضوع عفاف و حجاب این است که از نظر اعتقادی در جامعه کمرنگ شده‌ایم.

به گزارش ایسنا، مرضیه نصرتی در این نشست اظهار کرد: بخشی از مسئله عفاف و حجاب که در جامعه مطرح می‌شود بخاطر این است که ما از نظر اعتقادی در جامعه کم رنگ شدیم و این نشان دهنده آن است که ما آنطور که باید پاسخگوی شبهات موجود در جامعه نیستیم و منبع رسمی برای پاسخ به این شبهات نداریم.

کارشناس دفتر بانوان و خانواده استانداری بیان کرد: ما باید عمیق‌تر و ریشه‌ای‌تر به دین و شبهات مردم بپردازیم و کسانی که این دغدغه را دارند باید در این مکان‌ها حضور داشته باشند تا شبهات‌شان را مطرح کنند و افراد خبره‌ای باشند که بتوانند به شبهات‌شان پاسخ دهند. مانند کرسی‌های آزاداندیشی که در دانشگاه‌ها وجود دارند.

وی پیرامون شکل‌گیری انقلاب تاکید کرد: انقلاب با باور مردم پیش رفت که ما به اینجا رسیدیم، ولی اکنون متاسفانه ما باور مردم را رها کردیم و به شیوه‌های پلیسی و نظامی روی آوردیم.

نصرتی ادامه داد: درست است که بی‌حجابی جرم است ولی یک مسئله‌ای است که تلفیق شده با مسئله شخصی مردم و به راحتی نمی‌شود آن‌قدر ظاهری با این مسئله برخورد کرد.

 وی در خصوص مسئله عفاف و حجاب در سازمان‌ها گفت: مسئله عفاف و حجاب در کادر اداری مطرح شده است. اما این مسئله در ادارات ما آن طور که باید رعایت نمی‌شود.

کارشناس دفتر بانوان و خانواده استانداری خاطرنشان کرد: ما کارگاه‌های آمورشی را برگزار می کنیم که در آنجا روانشناس توضیح  می‌دهد، وقتی خانم یا آقا در محیط کار پا از حدود خود فرا می‌گذارند چه مشکلی می‌تواند پدید بیاید. این مسئله‌ای است که شاید خیلی از افراد از سر ناآگاهی این رفتار را انجام می‌دهند و اگر بدانند که از نظر علمی چه مشکلاتی برایشان پیش می‌آید، می‌توانند خود را اصلاح کنند. پس باید ریشه‌ای به این مسئله نگاه کرد و اساتید حوزه و دانشگاه باید آن را از ریشه دین حل کنند.

هم‌چنین در این نشست دکتر نیمروزی، استادیار دانشگاه گلستان، اظهار کرد: از نظر دستگاه‌های اجرایی و ساختار فرهنگی جامعه  بر اساس هنجارهای شرعی و قانونی، بدحجابی یک مسئله است اما در بدنه مردمی و غیر رسمی جامعه این مسئله یک ذهنیت عمومی است که ما از آن تحت عنوان نظام ارزشی جامعه نام می‌بریم. این نظام ارزشی غیررسمی در طول زمان دچار تغییراتی می‌شود. در مقابل این مسئله نباید به دنبال مقابله و برخورد باشیم بلکه باید به دنبال این باشیم که برای افراد جامعه مسئله‌ بودن آن محرز شود.

وی تاکید کرد: باید آثار و پیامدهای منفی بدحجابی را در سطح فردی و خانواده از لحاظ  فرهنگی نمایش دهیم و مردم را از لحاظ ذهنی توجیه کنیم. در غیر این صورت مردم بدحجابی را فقط در حد پوشش می‌بینند و به رویه سطحی این مسئله توجه می کنند.

استادیار دانشگاه گلستان تشریح کرد: ما هیچ وقت از مردم خواستار فرهنگ نبودیم. این باعث می‌شود که مردم دیگر با دستگاه های فرهنگی و اجرایی همکاری نکنند و فقط منتظر دستور و ابلاغیه از جانب آن‌ها باشند.

نیمروزی  با بیان این‌که در جامعه ما مسئله حجاب یک موضوع  کاملا زنانه دیده می‌شود، افزود: این زنانه بودن با توجه به ساختار مردسالاری در جامعه معنا پیدا می‌کند که باعث می‌شود مسئله حجاب یک مسئله هنجاری و دستوری دیده شود.

افرادی که در این نشست حضور داشتند: حجت الاسلام فضیلت، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، مهندس ثقفی، رییس جهاد دانشگاهی استان، سعیدی، رییس پلیس امنیت اخلاقی استان، غریب، مدیر اداره فرهنگی و مشارکتهای مردمی دادگستری استان، ضیائی، مدیر فرهنگی هنری اداره آموزش و پرورش استان، نصرتی، کارشناس دفتر امور زنان و خانواده استانداری،شریف زاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان، رحیمی، مدیر برنامه ریزی جهاد دانشگاهی استان، دکتر نیمروزی، استادیار دانشگاه گلستان، دکتر مهدوی، فعال اجتماعی و جمعی از خبرنگاران بودند.

بی حجابی بازیگران

توپ سایت...
ما را در سایت توپ سایت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیما toopsite بازدید : 169 تاريخ : شنبه 17 مهر 1395 ساعت: 12:11